שי סגלוביץ', עוזר מאמן עירוני נהריה, מסביר תרגיל שהקבוצות מרבות להריץ לקלעים כמו סילבן לנדסברג, חנן קולמן, סטו דגלאס ואחרים
עם יד על הלב, כמה פעמים שמעתם במהלך משחק בעונה האחרונה פרשן מסביר מהלך ולא ממש הבנתם? או מאמן בראיון שלאחר משחק משתמש במונח שלא הכרתם? שפת הכדורסל מתחדשת ומשתנה כל הזמן, ובהיעדר אקדמיה רשמית, גייסנו את עוזרי המאמנים בליגת ווינר סל כדי שישפכו קצת אור על מושגים מקצועיים שלא תמיד מוכרים לקהל הרחב.
הפעם, תורו של שי סגלוביץ', עוזרו של אריק אלפסי בעירוני נהריה בהווה ולשעבר עוזר מאמן בברק נתניה, הפועל ירושלים, הפועל גלבוע/גליל, מ.כ הבקעה וגם סקאוט בנבחרת ישראל. המונח השבועי הוא "שוטרס פליי" (Shooters Play).
בשנים האחרונות, הכדורסל הפך לסיטואציות רבות של פיק אנד רול - סיטואציה שבה השחקן עם הכדור (בדרך כלל גארד) נעזר בחסימה של שחקן גבוה כדי ליצור יתרון התקפי. דרך נוספת ליצירת יתרון בהתקפה היא הצבת חסימות ללא כדור, ואני אתמקד באחת הסיטואציות שמיועדת בעיקר לקלעים ועל כן נקראת: שוטרס פליי.
אתרכז בשני מבנים עיקריים:
אופציה 1 - נקראת בשפה המקצועית Diamond (בגלל הדמיון לצורת היהלום): בדרך כלל הקלעי הטוב על המגרש מתחיל מתחת לסל, ומשם הוא יכול לבחור לאיזה צד הוא רוצה לצאת, על פי שיקולים והנחיות של המאמן/השחקן החוסם/שחקן ההגנה.
אופציה 2 - נקראת בשפה המקצועית Stagger Single: אחד הגארדים יוצא על חסימה מדורגת של גארד וגבוה לצד מסוים, ולאחר מכן הגארד שחסם את החסימה הראשונה יוצא לצד השני, ובעצם נוצר מצב המקשה על ההגנה, שהיא צריכה להגיב לשתי פעולות "בו-זמנית".
בין הקבוצות ששיחקו את המבנה הזה הרבה בשנים האחרונות ניתן לציין את בני הרצליה, מכבי אשדוד/באר טוביה, מכבי קריית גת, עירוני נהריה ומכבי חיפה. שחקנים בולטים שעבורם הריצה הקבוצה את הסיטואציה: דרו קרופורד, מייקל אומה, אייזיה סוואן, חנן קולמן, סטו דגלאס, סילבן לנדסברג וטיילור רוצ'סטי.