מכבי Playtika תל אביב הפועל בנק יהב י-ם הפועל "שלמה" תל אביב מכבי קבוצת כנען רמת גן הפועל קבוצת נתנאל חולון בני PenLink הרצליה הפועל אלטשולר שחם ב"ש/דימונה
הפועל גלבוע גליל הפועל Rivulis גליל עליון הפועל עפולה עירוני חי מוטורס נס ציונה אליצור BRIGA נתניה עירוני לאטי קריית אתא הפועל שובל חיפה

פליי־אין ליגת האלופות: חולון איזנה ל־1:1

14/01/2025
פליי־אין ליגת האלופות: חולון איזנה ל־1:1
הפועל "קבוצת נתנאל" חולון נכנסה לרבע האחרון מול פטקים ספור בפיגור עשר, אבל ניצחה בו 11:24 בדרך ל־62:65 וכפתה משחק מכריע (צילום: FIBA.BASKETBALL)

הפועל "קבוצת נתנאל" חולון הגיעה הערב (שלישי) למשחקה ה"ביתי" בסדרת הפליי־אין של ליגת האלופות בידיעה שרק ניצחון על פטקים ספור ימנע מהעונה האירופית שלה להסתיים, ועמדה במשימה עם 62:65 דרמטי בהונגריה – כשהיא מאזנת את הסדרה ל־1:1. המארחת נכנסה לעשר הדקות האחרונות בפיגור של עשר נקודות אחרי ריצת 0:10 של יריבתה, אך ברבע המכריע ניצחה 11:24 – כאשר שבע דקות וחצי מפתיחתו היא מצליחה לעלות ליתרון קטן ושומרת עליו עד לסיום. המפגש השלישי והמכריע יתקיים בבאקו ביום רביעי הבא, אבל עוד קודם לכן – כבר במוצאי שבת הקרובה – מחכה לחבורה של גיא גודס משחק נוק־אאוט נוסף, שבו תתארח אצל בני הרצליה ברבע גמר גביע המדינה.  


חולון הצליחה לנצח אף שלא הרשימה בהתקפה, כאשר רק שניים מקלעיה מגיעים לספרות כפולות. דקאראי טאקר הניע את הקאמבק עם שתי שלשות רצופות שהשוו את התוצאה בפתח הרבע האחרון, כשהוא מסיים עם 4/7 לשלוש – כולן במחצית השנייה – ומדייק גם בכל ארבע זריקותיו לשתיים בדרך ל־20 נקודות ושבעה ריבאונדים. ברנדן אדאמס נראה מצוין במשחקו הראשון באירופה מאז החזרה מהפציעה עם 13 נקודות כולל 3/4 מחוץ לקשת, כשהשניים אחראים יחד כמעט לכל שמונה השלשות שקלעה המנצחת ב־24 ניסיונות לעומת 10/34 של המפסידה – שבע מהן של בריין טיירי, שלהט עם 58% מעבר לקשת והוביל את האורחת עם 23 נקודות. מייקל קייזר היה רחוק שתי נקודות מדו־ספרתי כשסל ועבירה שלו גם משיבים לקבוצתו את היתרון בפעם האחרונה, בעוד ג'יילן אדאמס מסיים עם כמות נקודות זהה – כשהוא אומנם מחטיא את כל שלוש זריקותיו מחוץ לקשת אך נותר מושלם מטווח השתיים (3/3). אלייז'ה מיטרו־לונג קלע רק שבע נקודות אך עמד בלחץ מהקו ברגעי ההכרעה עם 100% מהטווח, ותרם גם באספקטים אחרים – עם שישה ריבאונדים, חמישה אסיסטים וחמש חטיפות. המארחת הפסידה בריבאונד אחרי שקטפה רק חמישה כדורים חוזרים בהתקפה מול תשעה של יריבתה, אך חטפה את הכדור תשע פעמים מול חמש חטיפות של הטורקים וכפתה עליהם 13 איבודים – כשהיא מסיימת בעצמה עם 12, אך מחלקת לעומתם 16 אסיסטים.       


ברנדן אדאמס. נראה מצוין במשחקו הראשון באירופה מאז הפציעה (צילום: FIBA.BASKETBALL)
 
מהלך המשחק

חמישיית הפועל חולון: אלייז'ה מיטרו־לונג, ג'יילן אדאמס, דקאראי טאקר, נתנאל ארצי, מייקל קייזר.
חמישיית פטקים ספור: דוויין ראסל, בריין טיירי, דמיאן דוטסון, ברייסון וויליאמס, חיימה אצ'ניקה.

הטורקים פתחו טוב יותר כשכל שחקני החמישייה שלהם עולים על הלוח בעוד מיטרו־לונג, ג'יילן אדאמס וקייזר קולעים את חמש הנקודות היחידות של חולון בכמעט שש דקות וחצי של משחק – עד שברנדן אדאמס עלה מהספסל עם שתי שלשות, טאקר קלע נקודות בכורה וסל ועבירה של מיטרו־לונג לצד חדירה של ברנדן אדאמס השלימו מהפך עם ריצת 0:10 שהעניקה לחולון יתרון 17:18 בתום עשר דקות. עידן זלמנסון פתח את הרבע השני עם ארבע נקודות ראשונות שהחזירו לחולון את היתרון אחרי שלשה של וסלי ואן בק, טאקר הוסיף ארבע רצופות משלו כולל דאנק מהדהד אבל טיירי השיב לקבוצתו את ההובלה בשתי שלשות רצופות – כשהוא מגיע כבר לארבע כאלה ללא החטאה – ולאחר מכן הוסיף גם שתי נקודות מהקו שהשלימו עבורו ריצת 0:8 אישית. יפתח זיו נכנס לראשונה כשתי דקות וחצי לפני ההפסקה, ג'יילן אדאמס וזלמנסון קירבו את חולון לטווח נקודה – אבל קליעת עונשין של ראסל חתמה את המחצית הראשונה ב־30:32 לאורחת.    


ג'יילן אדאמס. מחצית ראשונה צמודה (צילום: FIBA.BASKETBALL)

טאקר חזר מחדרי ההלבשה עם חמש נקודות אישיות שהשיבו לחולון את היתרון, ברנדן אדאמס עלה לשלוש משלוש לשלוש וגם טאקר דייק מחוץ לקשת בפעם השנייה ברבע השלישי – אבל טיירי מנגד השיב בשלוש שלשות משלו בדרך ל־7/10 מהטווח וליי־אפ של וויליאמס כבר השלים ריצת 0:10 שהעלתה את האורחת ליתרון דו־ספרתי ראשון, 41:51 לטורקים בכניסה לעשר הדקות האחרונות. שלשה חשובה של ארצי וג'אמפ של קייזר חתכו את הפער בחצי בפתח הרבע המכריע, ג'יילן אדאמס חדר פעמיים כדי לצמק את הפער לארבע וקייזר הוסיף עוד ג'אמפ – בעוד טאקר קובע שוויון בשתי שלשות בק־טו־בק. אולדרידג' החזיר לטורקים את היתרון וגיא גודס ביקש פסק זמן, ברנדן אדאמס שב ממנו עם חדירה מוצלחת ואצ'ניקה אומנם ענה עם ליי־אפ בצד השני – אבל סל ועבירה של קייזר העלו את חולון ליתרון נקודה עם שתי דקות וחצי על השעון. טאקר החטיא שלשה חשובה, ראסל פספס אחת בצד השני וגם מיטרו־לונג זרק אחת לא מדויקת מרחוק אבל הכדור נשאר של חולון – וגודס לקח פסק זמן כדי לתכנן התקפה אחרונה. ראסל ביצע עבירה מהירה ומיטרו־לונג עמד בלחץ מהקו כדי להגדיל את הפער לשלוש, הטורקים החטיאו שני ניסיונות להשוות והמשחק הסתיים בניצחון 62:65 דרמטי של חולון.
  

טאקר. שתי שלשות מומנטום חשובות ברבע האחרון (צילום: FIBA.BASKETBALL)

 
הפועל "קבוצת נתנאל" חולון: טאקר 20 (4-4 לשתיים, 4-7 לשלוש, 7 ריבאונדים), ברנדן אדאמס 13 (2-5 לשתיים, 3-4 לשלוש), ג'יילן אדאמס (3-3 לשתיים, 0-3 לשלוש, 2-2 מהקו) וקייזר (3-7 לשתיים, 2-3 מהקו) 8 כל אחד, מיטרו־לונג 7 (2-6 לשתיים, 0-4 לשלוש, 3-3 מהקו, 6 ריבאונדים, 5 אסיסטים, 5 חטיפות), זלמנסון 6 (2-6 לשתיים, 2-2 מהקו), ארצי 3 (1-5 לשלוש, 3 חטיפות). כן שותפו: חנוכי וזיו.

פטקים ספור: טיירי 23 (0-4 לשתיים, 7-12 לשלוש, 2-2 מהקו, 8 ריבאונדים, 4 איבודים), אצ'ניקה 15 (5-8 לשתיים ומהקו, 10 ריבאונדים), ראסל 7 (2-6 לשלוש, 5 אסיסטים), וויליאמס (3-6 לשתיים, 0-5 לשלוש, 7 ריבאונדים) ואולדרידג' (3-3 לשתיים, 0-3 לשלוש) 6 כל אחד, ואן בק 3 (1-4 לשלוש), דוטסון 2 (0-4 לשלוש). כן שותפו: סאב וגולטקין. 
 

האפליקציה של ליגת WINNER סל

הורידו עכשיו את האפליקציה החדשה שלנו ותוכלו להיות איתנו בכל מקום, לעקוב אחרי המשחקים אונליין ולהיות ראשונים לקבל את כל המידע על ליגת WINNER סל
facebook twitter instagram youtube
מנהלת ליגת העל בכדורסל