מכבי "Hunter" חיפה הסתדרה בלי שמחון, וורקמן ומיצ'ל, פתחה בסערה וחזרה הביתה עם ניצחון 59:72 על מכבי "קפלן" אשדוד/באר טוביה. ורגאס ובלייזר הצטיינו
בדיוק כמו בסיבוב שעבר, הגיעה הערב (שני) מכבי "Hunter" חיפה למשחק מול מכבי "קפלן" אשדוד/באר טוביה בהרכב חסר מאוד, כאשר הפעם לא עומדים לרשות עופר רחימי עמית שמחון, ווילי וורקמן וטוני מיצ'ל. ובדיוק כמו בסיבוב הקודם, הרוטציה הקצרה לא מנעה ממנה להשיג ניצחון חשוב, 59:72.
עופר רחימי השתמש ברוטציה קצרה עם רביעייה שכמעט לא ירדה מהפרקט, בהובלת גרגורי ורגאס שהציג אולי את משחקו הטוב ביותר העונה ועוז בלייזר שהתאושש ממשחק שקט בשבוע שעבר עם הופעה פנטסטית. ג'ון דיברתולומיאו תרם את האנרגיות המוכרות, אורלנדו מנדז-ולדז חזר לצלוף מבחוץ ותרם לא פחות מ-6 חטיפות וגם קווין פינקני נתן תרומה חשובה והוכיח שיש לו מה לתת לירוקים.
מנגד, אשדוד סופרת הפסד חמישי ברציפות. "הדולפינים" פתחו את המשחק רע מאוד, נפלו לפיגור 18:2 ובילו את המשך הערב ברדיפה אחרי האורחים מהכרמל. חניכיו של מאיר טפירו הצליחו לחזור ממינוס 24 לחד-ספרתי בשלהי הרבע השלישי, אבל חיפה שוב לחצה על הדוושה ובדיוק כמו בגן נר, לא נתנה למארחת לחזור.
מהלך המשחק
אשדוד פתחה עם יואינג, נואלס, סיימון, אלטיט וכהן, חיפה עם ורגאס, מנדז-ולדז, דיברתולומיאו, בלייזר ופינקני. הפתיחה של האורחים הייתה מוחצת: ורגאס הגיע עם המון אנרגיות, בלייזר קלע 4 נקודות מהירות עם שני אסיסטים והירוקים עלו ליתרון 0:10 באמצע הרבע. כהן העלה את אשדוד על הלוח, אבל בלייזר הוביל ריצת 0:8 נוספת בדרך ל-2:18 מדהים. אלטיט הכפיל את כמות הנקודות של המקומיים, אבל שלשות של ורגאס ודיברתולומיאו קבעו 20 הפרש, לפני שזיו צימק ל-26:8 אחרי 10 דקות.
המומנטום הירוק נמשך גם בתחילת הרבע השני ושלשה של מנדז-ולדז הגדילה ל-8:32. קופרברג ואלטיט החליפו הטבעות משני צידי המגרש ועוד שלשה של מנדז-ולדז קבעה 14:37. אשדוד עברה לשמור אזורית ועם השלשה השנייה של אריאל שעלה מהספסל הצליחה להיכנס לעניינים, 37:19. זיו ואריאל המשיכו לקזז את ההפרש והורידו ל-13 בלבד, אבל ורגאס הגיב בסל ואסיסט לדאנק של פינקני, 26:43. נואלס קבר שלשה שקבעה את תוצאת המחצית, 43:29.
שתי הקבוצות לא חזרו טוב מחדרי ההלבשה והתקשו בפתיחת המחצית השנייה, לפני שפינקני וקארמייקל שיחררו את הפקק, 33:46. זיו באסיסטים לנואלס וקארמייקל צימק עוד קצת, ורגאס דאג לשמור על מרווח ביטחון בנקודות חשובות, 37:51. המומנטום היה בצד של המארחים, כהן וסיימון נכנסו למשחק אחרי מחצית ראשונה חלשה והפער ירד לראשונה מאז הפתיחה לחד-ספרתי, 54:45. בלייזר קלע סל חשוב, ורגאס הוסיף שתיים מהקו וחיפה סגרה את הרבע ביתרון 45:58.
אשדוד נקלעה לבצורת נוספת בתחילת הרבע וסלים של ורגאס ובלייזר סגרו ריצת 0:8, 45:62. טישמן שעלה מהספסל השאיר את המשחק פתוח בשלשה, אבל ורגאס ומנדז-ולדז צלפו גם הם מבחוץ והבהירו שקאמבק כבר לא יהיה כאן. כהן וזיו המשיכו להילחם, אבל זה כבר היה מעט מדי ומאוחר מדי, 59:72 בסיום.
מכבי "קפלן" אשדוד/באר טוביה: זיו 11 (5-7 לשתיים, 0-4 לשלוש, 6 ריבאונדים, 7 אסיסטים, 6 איבודים), אריאל 10 (3-10 מהשדה), כהן (13 ריבאונדים, 4 איבודים) וקארמייקל (10 ריבאונדים, 4 אסיסטים) 9 כ"א, נואלס 8 (3-11 מהשדה), אלטיט 7 (8 ריבאונדים, 6 בהתקפה), טישמן 3, סיימון 2. כן שותף: יואינג (4 אסיסטים, 0-4 לשלוש).
מכבי "Hunter" חיפה: ורגאס 21 (8-18 מהשדה, 7 ריבאונדים, 6 אסיסטים), בלייזר 15 (6-9 לשתיים, 0-3 לשלוש, 12 ריבאונדים, 4 אסיסטים, 5 איבודים), מנדז-ולדז 13 (3-7 לשלוש, 6 חטיפות), דיברתולומיאו 12, פינקני 8 (4 חטיפות), קופרברג 2, גרייבס 1. כן שותף: שריד.